Långsamt kokt oxkind


Det här är första gången jag gör oxkind. Köttet ska koka väldigt länge, upp emot 8 timmar, och blir väldigt mört. Jag band upp dom som stekar och kokade dom långsamt med lite grönsaker, pancetta och kryddor.

Du behöver.

  • Oxkinder, bundna som stekar.
  • 1 stjälk selleri, grovt hackad.
  • 1 grovt hackad morot.
  • 1 grovt hackad lök.
  • Några grovt hackade skivor pancetta.
  • Några hela nejlikor, inknytna i till exempel lite bandage (för att det ska vara lätt att ta bort).
  • 1 lagerblad.
  • Grovt hackad, flatbladig persilja.
  • Grovt hackad, mejram.
  • 1 glas rödvin.
  • Några matskedar tomatpure
  • Salt och svartpeppar.

Gör så här.

  1. Salta och peppra oxkinderna. Bryn dom så att dom får bra färg i olivolja, cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt selleri, morot, lök, pancetta, persilja, mejram och forsätt att bryna ett par minuter.
  3. Häll i rödvinet och skrapa upp eventuella rester ifrån botten. Låt vinet koka bort.
  4. Tillsätt tomatpuren, nejlikor, lagerblad och tillräckligt med vatten så att köttet nästan täcks.
  5. Sänk värmen och låt det puttra under lock i 8 timmar.
  6. Ta bort nejlikorna och lagerbladet.
  7. Ta upp oxkinderna och håll dom varma. Låt såsen reducera i 10 minuter.
  8. Skiva oxkinderna och servera med lite av såsen.
Annonser

2 reaktioner på ”Långsamt kokt oxkind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s