Pasta med blomkål


Kombinationen av blomkål, mynta och Pecorino Romano är väldigt god. Det här är ett recept av Mario Batali från kokboken The Babbo Cookbook.

Du behöver följande.

  • Ett blomkålshuvud delat i blommor.
  • En finhackad röd lök.
  • En bunt finskuren mynta.
  • Chiliflakes efter smak.
  • 2 kyftor vitlök, tunnt skivad.
  • Pasta, till exempel penne.
  • Pecorino Romano.

Gör så här.

  1. Bryn löken, myntan, chiliflakes och vitlök i några minuter på stark värme.
  2. Tillsätt blomkålen och bryn den tills den är färdig, cirka 7 minuter. Jag brukar tillsätta lite vatten för att mjuka upp.
  3. Koka pastan så att den är en minut underkokt.
  4. Blanda i pastan i blomkålen tillsammans med en slev pastavatten.
  5. Koka in vattnet i pastan under cirka 1 minut. Rör om hela tiden.
  6. Servera med riven Pecorino Romano.
Annonser

En reaktion på ”Pasta med blomkål

  1. Ping: Pasta med blomkål och oliver « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s