Spaghetti alla Carbonara


Det här är en av dom mest kända pastarätterna. I originalet bygger den på ägg, Pecorino Romano och guanciale. Det går snabbt att göra den men den kan vara lite halvknepig att få till och kräver bra timing. Du måste ha rätt temperatur när du blandar pastan med såsen. Det här receptet kommer ifrån Cooking the Roman Way av David Downie.

Du behöver.

  • Guanciale efter smak, grovt hackad.
  • Olivolja.
  • 4 ägg.
  • Pecorino Romano efter smak.
  • Svart nyriven peppar.
  • Spaghetti.

Gör så här.

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Fräs guanciale i olivolja några minuter tills den blir krispig. Dra guancialen från värmen och låt den vila ett par minuter.
  3. Blanda 3 hela ägg och äggulan av 1 ägg tillsammans med Pecorino och rikligt med svartpeppar.
  4. Blanda äggblandningen i den något avsvalnade guancialen.
  5. Koka pastan tills den är knappt al dente.
  6. Blanda pastan med såsten noga. Sätt på ett lock någon minut.
  7. Servera med nyriven Pecorino Romano och svartpeppar.
Annonser

3 reaktioner på ”Spaghetti alla Carbonara

  1. Ping: Pancetta och Guanciale våren 2011 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s