Salciccia Fresca


Salciccia Fresca är en salsiccia som är smaksatt med fänkålsfrön, pecorino och rödvin. Den påminner i smaken om när man gör Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön, alltså väldigt gott. Jag hittade grundreceptet på salsus.se.

Du behöver följande för 1 kg griskött.

  • Griskött 70% kött och 30% fett.
  • 5 – 6 gram fänkålsfrön, hälften malda och hälften hela
  • 7 gram salt
  • 5 gram svartpeppar grovmalet
  • 1 dl pecorino. Jag använde Pecorino Romana.
  • Lite chiliflakes
  • 66 ml rödvin

Gör så här.

  1. Skär köttet i lagom bitar och stoppa in det i frysen så att det blir riktigt kallt.
  2. Mal köttet grovt och tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Blanda noga tills du får en smet, 5 till 10 minuter.
  4. Stoppa korvsmeten i grisfjälster och dela upp korvarna.
  5. Låt korvarna vila över natten.
  6. Dom håller ett par dagar i kylen eller ett par månader i frysen.

Bonuskorvar..

Annonser

2 reaktioner på ”Salciccia Fresca

  1. Du använder väldigt lite salt i denna korv, till skillnad från de andra (t.ex. salsicca Lucca där du har 43g till ca 1,7kg kött). Stämmer detta? Är det p.g.a. osten eller?

    • Jag har dubbelkollat och det stämmer, men det är inte lika noga när man gör salsiccia som lufttorkade recept. Kolla kryddningen genom att provsteka en liten bit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s