Pasta med paprikasås


Paprika och pancetta är en väldigt god kombination. Det här är ett pastarecept från The Fine Art of Italian Cooking av Giuliano Bugialli som går snabbt att göra och som är väldigt gott.

Du behöver.

  • Några röda paprikor, skurna i tunna skivor.
  • 1 morot, 1 selleristjälk och 1 röd lök. Fint hackat.
  • Några skivor pancetta, hackade.
  • Olivolja.
  • Lite vatten.
  • Salt och svartpeppar.
  • Penne.
  • Hackad bladpersilja.

Gör så här.

  1. Fräs morot, selleri, lök och pancetta i olivolja cirka 10 minuter.
  2. Lägg till paprika, salt, peppar och lite vatten. Låt det puttra i cirka 15 minuter.
  3. Koka pastan.
  4. Sätt till pastan, persiljan samt en slev pastavatten till såsen. Rör om. Låt vattnet och såsen koka in i pastan under omrörning.
  5. Servera med riven parmesan.
Annonser

En reaktion på ”Pasta med paprikasås

  1. Ping: Färdig pancetta « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s