Spaghetti med tomater och pancetta


Det här är som Bucatini all’Amatriciana fast tvärt om. Man använder pancetta och parmesan istället för guanciale och pecorino.

Du behöver.

  • 4-5 skivor pancetta, fint hackade.
  • En hackad röd lök.
  • 2 burkar hela tomater utan juice, grovt hackade.
  • 1 matsked tomatpure.
  • Parmesan efter smak, riven.
  • Spaghetti
  • Salt, svartpeppar och chiliflakes

Gör så här.

  1. Bryn pancettan sakta i olivolja i cirka 15 minuter.
  2. Ta bort pancettan från pannan men behåll oljan.
  3. Bryn löken i oljan på låg värme i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt tomaterna och tomatpuren. Tillsätt salt, peppar och chiliflakes efter smak. Låt det sakta puttra i cirka 20 minuter. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt.
  5. En minut innan såsen är färdig lägger du i pancettan och blandar.
  6. Koka pastan tills den är några minuter från färdig.
  7. Lägg till pastan till såsen tillsammans med en slev pastavatten. Sätt på hög värme och rör hela tiden tills såsen har kokat in i pastan.
  8. Dra pastan från värmen och rör i parmesan.
  9. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s