Blomkålssoppa


Det här är ett recept från en av mina favoritkokböcker, Cooking by Hand av Paul Bertolli. Det är magiskt att man kan få en soppa som är så rik och krämig med så få ingredienser.

Du behöver

  • Ett blomkålshuvud, delat i bitar.
  • En lök, skivad
  • 1 liter vatten
  • Salt
  • Olivolja
  • Svartpeppar

Gör så här.

  1. Låt löken smälta i lite olivolja utan att den tar färg i 15 minuter.
  2. Tillsätt blomkålen, 1 dl vatten och salt efter smak, höj värmen något, sätt på ett lock och puttra cirka 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
  3. Tillsätt resten av vattnet och låt det sjuda på svag värme cirka 20 minuter.
  4. Mixa soppan slät, sätt på ett lock och låt den vila 20 minuter.
  5. Tillsätt lite vatten om soppan är för tjock och värm sedan upp den.
  6. Servera med nymald svartpeppar och några droppar olivolja.
Annonser

3 reaktioner på ”Blomkålssoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s