Färdig Coppa och Mocetta


Färdig Coppa och Mocetta - 2

Efter cirka 1 och en halv månads lufttorkning har jag valt att skörda coppan. Den här gången sköljde jag inte av den i vatten utan torkade bara av den och resultatet är väldigt bra. Smaken är bra och den är väldigt saftig. Coppan har hängt ute på balkongen och kombinationen med bra temperatur och luftfuktighet har varit bra för resultatet, särskilt saftigheten.

Färdig Coppa och Mocetta - 1

Mocettan blev också mycket bra. Den har hängt närmare 2 månader och har mycket smak av lamm och rosmarin. Bra konsistens och färg.

En annan sak som också spelar in i resultatet är kvaliteten på kötten. Lammköttet är ekologiskt från Gotland och grisköttet är ifrån Nibble.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s