Salsiccia di Lucca


Salsiccia di Lucca är en färsk italiensk korv gjord på griskött som skall tillagas genom stekning eller bräsering. Jag brukar göra en stor sats som jag sedan fryser in. Jag har använt ett recept ifrån salsus.se.

Salsiccia di lucca - 1

Du behöver följande för 1.718 g kött.

  • 1.718 g griskött. 70 procent kött och 30 procent fett. Den här gången använde jag kött från halsen.
  • 2 klyftor vitlök
  • 43 g salt
  • 2,5 ml vardera av kryddnejlika, kanel, muskot och kryddpeppar
  • Drygt 2 meter grisfjälster. Räkna med ungefär 1 meter fjälster för varje kilo korv.

Salsiccia di lucca - 2

Gör så här.

  1. Skär köttet i relativt små bitar och lägg in det i frysen.
  2. Lägg fjälstret i kallt vatten och stoppa in det i kylskåpet.
  3. Finfördela och blanda vitlök, salt, kryddnejlika, kanel, muskot och kryddpeppar i till exempel en mortel.
  4. Mal köttet grovt.
  5. Blanda köttet med kryddorna i ungefär 10-15 minuter tills du får en smet.
  6. Stoppa korvsmeten i fjälster och bind korvar som är cirka 10 -12 cm.
  7. Man kan använda korvarna nu men dom blir godare om dom får hänga och mogna i 3-4 dagar.
Annonser

4 reaktioner på ”Salsiccia di Lucca

  1. Ping: Grattis på födelsedagen « Coppa rules

  2. Ping: Butifarra Catalana « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s