Bresaola del 1


Det här är tredje gången jag försöker att göra Bresaola. Smaken har blivit bra men den har tidigare blivit för torr. Jag har också använt rumpstek och inte biff. Jag har använt ett recept från Cured Meats.

Bresaola del 1 - 1

För en rumpstek på 903 g behöver följande.

  • 903 g välputsad rumpstek
  • 30 g salt
  • 9 g socker
  • 4,5 g svartpeppar
  • 1-2 stycken enbär
  • 0,5 g kanel
  • 5-6 kryddnejlika
  • Bladen från några kvistar timjan
  • Bladen från några kvistar rosmarin

Bresaola del 1 - 2

Gör så här.

  1. Blanda samman och finfördela kryddorna i till exempel en mortel.
  2. Massera in kryddorna i köttet. Se till att försöka komma åt överallt.
  3. Stoppa in köttet i en plastpåse tillsammans med eventuella kryddrester. Förslut påsen väl.
  4. Stoppa in plastpåsen med köttet i kylskåpet.
  5. Köttet skall nu ligga i kylskåpet i 15 – 21 dagar. Vänd och massera köttet varje eller varannan dag.

Fortsättning följer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s