Lamm i ugn


Det här är ett enkelt och mycket gott sätt att tillaga lamm. Jag hittade receptet i en kokbok som heter Naples At Table av Arthur Schwartz. Det ugnsbakas tillsammans med lök, örter och lite tomater. Köttet blir mört och krispigt. Såsen blir koncentrerad och kan med fördel användas till pasta.

Lamm i ugn - 1

Du behöver följande.

  • Lamm. Olika bitar. Med eller utan ben
  • Salt och peppar
  • En lök, skalad, halverad och skivad tunt
  • Torkad oregano efter smak
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • En burk hela tomater, grovt hackade
  • Olivolja

Lamm i ugn - 3

Gör så här.

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och salta och peppra.
  3. Lägg i löken, rosmarin, oregano och sprid den jämt.
  4. Lägg tomaterna ovanpå köttet och ringla på olivolja.
  5. Baka köttet 1,5 timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden.

Lamm i ugn - 7

Lammet är nu färdigt men om man använda såsen till pasta gör man på följande sätt.

  1. Lyft undan köttet och en liten mängd sås.
  2. Koka pasta, till exempel spaghetti, tills den är al dente.
  3. Lägg i pastan i den ugnsfasta varma formen och blanda väl.
  4. Servera pastan med parmesan eller pecorino.
  5. Servera sedan köttet som en andra huvudrätt.

Lamm i ugn - 8

Annonser

3 reaktioner på ”Lamm i ugn

  1. Ping: Oxbringa i ugn « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s