Bistecca alla Fiorentina


Bistecca alla Fiorentina - 1

Du behöver.

  • Bra T-bensstek
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Citron

Bistecca alla Fiorentina - 2

Gör så här.

  1. Låt köttet ligga framme minst ett par timmar så att det når rumstemperatur.
  2. Stek eller grilla köttet på hög värme 3 minuter på varje sida.
  3. Ställ köttet på högkant i pannan 5-10 minuter. Köttet skall alltså vila på benet så att värmen går igenom benet och når köttet.
  4. Ta upp köttet, ringla lite olivolja, salta och peppra.
  5. Skär upp köttet i lagom bitar och servera, eventuellt med citron.

Bistecca alla Fiorentina - 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s