Stek med örter och vinäger


Det här är en stek som tar lite tid men är enkel att göra och är väldigt god. Receptet kommer ursprungligen ifrån Dario Cecchini och kallas för ”Carne da Galera” som betyder ”Fängelsekött”. Jag hittade receptet på italian.com.

Stek med örter och vinäger - 1

Du behöver följande.

  • 1 bit fläskarre på cirka 1 – 1,5 kg, uppbunden som en stek.
  • Ett antal kvistar rosmarin och blad av salvia
  • Lite andra örter. Den här gången använde jag timjan, enbär och lagerblad
  • 2,5 dl rödvinsvinäger
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Stek med örter och vinäger - 2

Gör på följande sätt

  1. Sätt en gryta på hög medelvärme.
  2. Häll i olivolja, lägg i örterna och steken. Bryn runt om tills du får bra färg.
  3. Salta, peppra och häll i vinägern.
  4. Sänk värmen till låg, sätt på ett lock och låt det sakta puttra ett par timmar. Vänd på steken då och då.
  5. Ta upp steken, låt den vila och skär sedan upp den.
Annonser

En reaktion på ”Stek med örter och vinäger

  1. Ping: Röd och grön sås till kött « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s