Bönor med Salsiccia från Toscana


Det här är en enkel men mycket god rätt ifrån The Fine Art Of Italian Cooking av Giuliano Bugialli. Man låter salsiccia koka i en sås med tomater och cannellini-bönor. Hemligheten är att ha en god, helst hemmagjord, salsiccia. Min personliga favorit är Salsiccia di Lucca som är kryddad med bland annat kryddnejlika och kanel men det enda kravet är att inte använda fänkolskryddad Salsiccia.

Bönor med Salsiccia - 1

Följande ingredienser används.

  • 4-6 salsiccia utan fänkolsfrön
  • 6 stora blad salvia
  • 4 stora, oskalade vitlöksklyftor
  • 1 burk bra, hela burktomater
  • 1 burk cannelini-bönor

Bönor med Salsiccia - 3

Börja med att sakta fräsa korvarna i olivolja i cirka en kvart. Lägg till salvian och vitlöken och fräs ett par minuter till. Häll bort vätskan från tomaterna och hacka dom grovt. Lägg i tomaterna och låt det puttra i 5 minuter. Salta, peppra och lägg till bönorna. Låt det sakta puttra i en kvart. Servera, gärna med broccoli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s