Pasta alla Checca


Pasta alla Checca är en pastarätt som görs på råa tomater. Jag har prövat ett antal men följande recept är det i särklass bästa. Det här är italiensk snabbmat när den är som bäst. Receptet finns i boken Cooking the Roman Way av David Downie. Du behöver följande ingridienser i kvantiteter som känns bra.

  • Olivolja
  • Bra färska tomater
  • Kapris
  • Goda oliver typ Kalamata
  • Fänkålsfrön
  • Finhackad slätbladig persilja
  • Färsk basilika
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad pasta, typ penne eller gnocchi

Gör på följande sätt.

  1. Sätta på en kastrull med pastavatten
  2. Blanda, i en skål, olivolja, tärnade tomater, kapris (grovt hackade om dom är stora), grovt hackade och urskärnade oliver, fänkålsfrön, persilja, riven basilika, salt och peppar. Låt det stå och dra tills pastan är kokt.
  3. Koka pastan.
  4. Blanda pasta och sås
  5. Servera

pasta alla checca - 1

Annonser

2 reaktioner på ”Pasta alla Checca

  1. Men du får inte skriva om snabbmat 😉 Fråga: du säger inte exakt vad man ska göra med olivoljan? Antar att man blandar den med allt annat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s