Guanciale del 1


Jag har äntligen hittat rätt kött för att göra Guanciale. Det visade sig vara griskind och det var M Seger Eftr. i Östermalmshallen som hade det. Jag har gjort ungefär på det sättet som när jag lufttorkade ”Grisens Hemlighet”.

Guanciale - 1

Väg köttet och anpassa mängden kryddor efter det. I det här fallet vägde kinden 480 g och då blev receptet som följer.

  • Griskind 480 g
  • Salt 37 g
  • Socker 37 g
  • Vitlök 5,2 g
  • Svartpeppar 8 g
  • 1 knippe timjan

Guanciale - 2

Fördela och blanda kryddorna väl. Lägg upp köttet på en skärbräda och knid in kryddorna väl i köttet. Försök att komma åt överallt. Lägg köttet tillsammans med överblivna kryddor i en plastpåse och förslut väl. Köttet skall nu ligga och salta i cirka 5 -7 dagar. Vänd och massera köttet dagligen.

Fortsättning följer…

Annonser

4 reaktioner på ”Guanciale del 1

  1. Ping: Guanciale del 2 « Coppa rules

  2. Ping: Guanciale sensommaren 2010 del 1 « Coppa rules

  3. Hej Daniel,

    Ser att du använder ca 40g salt när du saltar in kinderna. Är inte det lite mycket? Ser att K rekommenderar 24-28g salt/kg kött när man ska lufttorka. Du har ju lyckats bra många gånger, har det blivit för salt med 80g salt/kg?

    //Ölänningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s